Shree Ram Chalisa Lyrics In Hindi, English And Gujrati

|| श्री राम चालीसा ||


श्री रघुवीर भक्त हितकारी। 

सुन लीजै प्रभु अरज हमारी॥

निशिदिन ध्यान धरै जो कोई। 
ता सम भक्त और नहिं होई॥

ध्यान धरे शिवजी मन माहीं। 
ब्रह्म इन्द्र पार नहिं पाहीं॥
दूत तुम्हार वीर हनुमाना। 
जासु प्रभाव तिहूं पुर जाना॥

तब भुज दण्ड प्रचण्ड कृपाला। 
रावण मारि सुरन प्रतिपाला॥
तुम अनाथ के नाथ गुंसाई। 
दीनन के हो सदा सहाई॥

ब्रह्मादिक तव पारन पावैं। 
सदा ईश तुम्हरो यश गावैं॥
चारिउ वेद भरत हैं साखी। 
तुम भक्तन की लज्जा राखीं॥

गुण गावत शारद मन माहीं। 
सुरपति ताको पार न पाहीं॥
नाम तुम्हार लेत जो कोई। 
ता सम धन्य और नहिं होई॥

राम नाम है अपरम्पारा। 
चारिहु वेदन जाहि पुकारा॥
गणपति नाम तुम्हारो लीन्हो। 
प्रथम पूज्य तुम कीन्हो॥

शेष रटत नित नाम तुम्हारा। 
महि को भार शीश पर धारा॥
फूल समान रहत सो भारा। 
पाव न कोऊ तुम्हरो पारा॥

भरत नाम तुम्हरो उर धारो। 
तासों कबहुं न रण में हारो॥
नाम शक्षुहन हृदय प्रकाशा। 
सुमिरत होत शत्रु कर नाशा॥

लखन तुम्हारे आज्ञाकारी। 
सदा करत सन्तन रखवारी॥
ताते रण जीते नहिं कोई। 
युद्घ जुरे यमहूं किन होई॥

महालक्ष्मी धर अवतारा। 
सब विधि करत पाप को छारा॥
सीता राम पुनीता गायो। 
भुवनेश्वरी प्रभाव दिखायो॥

घट सों प्रकट भई सो आई। 
जाको देखत चन्द्र लजाई॥
सो तुमरे नित पांव पलोटत। 
नवो निद्घि चरणन में लोटत॥

सिद्घि अठारह मंगलकारी। 
सो तुम पर जावै बलिहारी॥
औरहु जो अनेक प्रभुताई। 
सो सीतापति तुमहिं बनाई॥

इच्छा ते कोटिन संसारा। 
रचत न लागत पल की बारा॥
जो तुम्हे चरणन चित लावै। 
ताकी मुक्ति अवसि हो जावै॥

जय जय जय प्रभु ज्योति स्वरूपा। 
नर्गुण ब्रह्म अखण्ड अनूपा॥
सत्य सत्य जय सत्यव्रत स्वामी। 
सत्य सनातन अन्तर्यामी॥

सत्य भजन तुम्हरो जो गावै। 
सो निश्चय चारों फल पावै॥
सत्य शपथ गौरीपति कीन्हीं। 
तुमने भक्तिहिं सब विधि दीन्हीं॥

सुनहु राम तुम तात हमारे। 
तुमहिं भरत कुल पूज्य प्रचारे॥
तुमहिं देव कुल देव हमारे। 
तुम गुरु देव प्राण के प्यारे॥

जो कुछ हो सो तुम ही राजा। 
जय जय जय प्रभु राखो लाजा॥
राम आत्मा पोषण हारे। 
जय जय दशरथ राज दुलारे॥

ज्ञान हृदय दो ज्ञान स्वरूपा। 
नमो नमो जय जगपति भूपा॥
धन्य धन्य तुम धन्य प्रतापा। 
नाम तुम्हार हरत संतापा॥

सत्य शुद्घ देवन मुख गाया। 
बजी दुन्दुभी शंख बजाया॥
सत्य सत्य तुम सत्य सनातन। 
तुम ही हो हमरे तन मन धन॥

याको पाठ करे जो कोई। 
ज्ञान प्रकट ताके उर होई॥
आवागमन मिटै तिहि केरा। 
सत्य वचन माने शिर मेरा॥

और आस मन में जो होई।
मनवांछित फल पावे सोई॥
तीनहुं काल ध्यान जो ल्यावै। 
तुलसी दल अरु फूल चढ़ावै॥

साग पत्र सो भोग लगावै। 
सो नर सकल सिद्घता पावै॥
अन्त समय रघुबरपुर जाई। 
जहां जन्म हरि भक्त कहाई॥

श्री हरिदास कहै अरु गावै। 
सो बैकुण्ठ धाम को पावै॥


॥ दोहा॥


सात दिवस जो नेम कर, 
पाठ करे चित लाय।
हरिदास हरि कृपा से, 
अवसि भक्ति को पाय॥

राम चालीसा जो पढ़े, 
राम चरण चित लाय।
जो इच्छा मन में करै, 
सकल सिद्घ हो जाय॥



Ram Chalisa Lyrics in English

।। Doha ।।

Adau Ram Tapovnadi Gamanam Hatvah Mriga Kanchanam,
Vaidehi Haranam Jatayu Maranam Sugriva Sambhashanam.

Bali Nirdalam Samudra Taranam Lankapuri Dahanam,
Paschdravanam Kumbhakarnam Hananam Etadhi Ramayanam.

।। Chaupai ।।

Shri Raghubir Bhakt Hitkari,
Suni Lijai Prabhu Araj Hamari.
Nishi Din Dhyan Dharai Jo Koi,
Ta Sam Bhakt Aur Nahin Hoi.

Dhyan Dhare Shivaji Man Mahin,
Brahma Indra Paar Nahin Pahin.
Jai Jai Jai Raghunath Kripala,
Sada Karo Santan Pratipala.

Doot Tumhar Veer Hanumana,
Jasu Prabhav Tihun Pur Jana.
Tuv Bhujadand Prachand Kripala,
Ravan Mari Suran Pratipala.

Tum Anath Ke Nath Gosain,
Deenan Ke Ho Sada Sahai.
Brahmadik Tav Paar Na Pavain,
Sada Ish Tumharo Yash Gavain.

Chariu Ved Bharat Hain Sakhi,
Tum Bhaktan Ki Lajja Rakhi.
Gun Gavat Sharad Man Mahin,
Surapati Tako Paar Na Pahin.

Naam Tumhar Let Jo Koi,
Ta Sam Dhany Aur Nahin Hoi.
Ram Naam Hai Aparampara,
Charihu Vedan Jahi Pukara.

Ganapati Naam Tumharo Linhon,
Tinako Pratham Poojy Tum Kinhon.
Shesh Ratat Nit Naam Tumhara,
Mahi Ko Bhar Shish Par Dhara.

Phool Saman Rahat So Bhara,
Pavat Kou Na Tumharo Para.
Bharat Naam Tumharo Ur Dhaaro,
Tason Kabahun Na Ran Mein Haro.

Naam Shatruhan Hriday Prakasha,
Sumirat Hot Shatru Kar Nasha.
Lashan Tumhare Agyakari,
Sada Karat Santan Rakhavari.

Tate Ran Jite Nahin Koi,
Yuddh Jure Yamahoon Kin Hoi.
Maha Lakshmi Dhar Avatara,
Sab Vidhi Karat Paap Ko Chhara.

Sita Ram Punita Gayo,
Bhuvaneshvari Prabhav Dikhayo.
Ghat Son Prakat Bhi So Aai,
Jako Dekhat Chandr Lajai.

So Tumare Nit Panv Palotat,
Navo Niddhi Charanan Mein Lotat.
Siddhi Atharah Mangal Kari,
So Tum Par Javai Balihari.

Aurahu Jo Anek Prabhutai,
So Sitapati Tumahin Banai.
Ichchha Te Kotin Sansara,
Rachat Na Lagat Pal Ki Bara.

Jo Tumhare Charanan Chit Lavai,
Tako Mukti Avasi Ho Javai.
Sunahu Ram Tum Tat Hamare,
Tumahin Bharat Kul – Poojy Prachare.

Tumahin Dev Kul Dev Hamare,
Tum Guru Dev Pran Ke Pyare.
Jo Kuchh Ho So Tumahin Raja,
Jai Jai Jai Prabhu Rakho Laja.

Rama Atma Poshan Hare,
Jai Jai Jai Dasharath Ke Pyare.
Jai Jai Jai Prabhu Jyoti Svaroopa,
Nigun Brahm Akhand Anoopa.

Saty Saty Jai Saty – Brat Swami,
Saty Sanatan Antaryami.
Saty Bhajan Tumharo Jo Gavai,
So Nishchay Charon Phal Pavai.

Saty Shapath Gauripati Kinhin,
Tumane Bhaktahin Sab Siddhi Dinhin.
Gyan Hrday Do Gyan Svaroopa,
Namo Namo Jai Japati Bhoopa.

Dhany Dhany Tum Dhany Pratapa,
Naam Tumhar Harat Santapa.
Saty Shuddh Devan Mukh Gaya,
Baji Dundubhi Shankh Bajaya.

Saty Saty Tum Saty Sanatan,
Tumahin Ho Hamare Tan Man Dhan.
Yako Path Kare Jo Koi,
Gyan Prakat Take Ur Hoi.

Avagaman Mitai Tihi Kera,
Saty Vachan Mane Shiv Mera.
Aur Aas Man Mein Jo Lyavai,
Tulsi Dal Aru Phool Chadhavai.

Sag Patr So Bhog Lagavai,
So Nar Sakal Siddhata Pavai.
Ant Samay Raghubar Pur Jai,
Jahan Janm Hari Bhakt Kahai.

Shri Hari Das Kahai Aru Gavai,
So Vaikunth Dham Ko Pavai.

।। Doha ।।

Sat Divas Jo Nem Kar, Path Kare Chit Lay,
Haridas Harikripa Se, Avasi Bhakti Ko Pay.

Ram Chalisa Jo Padhe, Ramacharan Chit Lay,
Jo Ichchha Man Mein Karai, Sakal Siddh Ho Jai.

Shree Ram Chalisa Lyrics In Gujrati 

શ્રી રામ ચાલીસા
|| દોહા ||
શ્રી રધુબીર ભક્ત હિતકારી સુનિ લીજે પ્રભુ અરજ હમારી
નિશિ દિન ધ્યાન ઘરે જો કોઈ તા સમ ભક્ત ઔર નહિ હોઈ
ધ્યાન ધરે શિવજી મન માહી બ્રહ્મા ઈન્દ્ર પાર નહિ પાહિ
જય જય જય રધુનાથ કૃપાલા સદા કરો સંતન પ્રતિપાલા
દૂત તુમ્હાર વીર હનુમાના જાસુ પ્રભાવ તિહૂં પુર જાના
તુવ ભુજદળ્ડ પ્રચંડ કૃપાળા રાવણ મારિ સુરન પ્રતિપાલા
તુમ અનાથ કે નાથ ગોસાઈ દીનન કે હો સદા સહાઈ
બ્રહ્માદિક તવ પાર ન પાવે સદા ઈશ તુમ્હરો યશ ગાવે
ચારિઉ વેદ ભરત હૈ સાખી તુમ ભક્તનની લજ્જા રાખી
ગુણ ગાવત શારદ મન માહી સુરપતિ તાકો પાર ન પાહી
નામ તુમ્હારે લેત જો કોઈ તા સમ ધન્ય ઔર નહિ હોઈ
રામ નામ હૈ અપરમ્પારા ચારિહુ વેદન જાહિ પુકારા
ગણપતિ નામ તુમહારો લીન્હો તિનકો પ્રથમ પૂજ્ય તુમ કીન્હો.
શેષ રટત નિત નામ તુમ્હારા મહિ કો ભાર શીશ પર ધારા
ફૂલ સમાન રહત સો ભારા પ્રાવંત કોઉ ન તુમ્હરે પાર.
ભરત નામ તુમ્હરો ઉર ઘારો, તાસો કબહૂ ન રણમાં હારો.
નામ શત્રુહન હૃદય પ્રકાશા, સુમિરન હોત શત્રુ કર નાશા
લખન તુમ્હારે આજ્ઞાકારી, સદા કરત સંતન રખવારી
તાતે રણ જીતે નહિ કોઈ, યુધ્ધ જુરે યમહૂ કિન હોઈ
મહાલક્ષ્મી ઘર અવતારા સબ વિધિ કરત પાપ હો છારા
સીતા રામ પુનિતા ગાયો ભુવનેશ્વરી પ્રભાવ દિખાયો
ઘટ સો પ્રકટ ભઈ સો આઈજાકો દેખત ચન્દ્ર લજાઈ,
સો તુમ્હારે નિત પાવ પલોટતા નવો નિધ્ધિ ચરણનમાં લોટતા
સિધ્ધિ અઠારહ મંગલકારી સો તુમ પર જાવે બલિહારી
ઓરહૂ જો અનેક પ્રભુતાઈ સો સીતાઅતિ તુમહિ બનાઈ
ઈચ્છા તે કોટિન સંસારા રચત ન લાગત પલ કી બારા
જો તુમ્હારે ચરણન ચિત લાવે તાકિ મુક્તિ અવસિ હો જાવે
સુનહુ રામ તુમ તાત હમારે તુમહિ ભરત કુલ પૂજ્ય પ્રચારે
તુમહિ દેવ કુલ દેવ હમારે તુમ ગુરૂ દેવ પ્રાણ કે પ્યારે
જો કુછ હો સો તુમહી રાજા જય જય જય પ્રભુ રાખો લાજા.
રામ આત્મા પોષણ હારે જય જય જ્ય દશરથ કે પ્યારે
જય-જય-જય પ્રભુ જ્યોતિ સ્વરૂપા નિર્ગુણ બ્રહ્મ અખંડ અનૂપા
સત્ય સત્ય જય સત્યવત સ્વામી સત્ય સનાતન અંતર્યામી
સત્ય ભજન તુમ્હરો જો ગાવે સો નિશ્ચય ચારો ફલ પાવે
સત્ય શપથ ગૌરીપતિ કીન્હી તુમને ભક્તહિ સબ સિધિ દીન્હી
જ્ઞાન હૃદય દો જ્ઞાન સ્વરૂપા નમો નમો જય જગપતિ ભૂપા
ઘન્ય ધન્ય તુમ ધન્ય પ્રતાપા નામ તુમ્હાર હસ્ત સંતાપા
સત્ય શુધ્ધ દેવન મુખ ગાયા બજી દુન્દુભી શંખ બજાયા
સત્ય સત્ય તુમ સત્ય સનાતન, તુમહી હો હમરે તન મન ધન
યાકો પાઠ ક્રે જો કોઈ જ્ઞાન પ્રકટ તાકે ઉર હોઈ
આવાગમન મિટૈ તિહિ કેરા સત્ય વચન માને શિવ મેરા
ઓર આસ માનમે જો હોઈ મનવાંછિત ફલ પાવે સોઈ
તીનહુ કાલ ધયન જો લ્યાવે તુલસી દલ અરુ ફૂલ ચઢાવે
સાગ પત્ર સો ભોગ લગાવે સો નર સકલ સિધ્ધતા પાવે
અંત સમય રધુબરપુર જાઈ જહાં જન્મ હરિ ભક્ત કહાઈ
શ્રી હરિદાસ કહે અરુ ગાવે સો બૈકુળ્ઠ ધામ કો પાવે.
 
|| દોહા ||
સાત દિવસ જો નેમ કર, પાઠ કરે ચિત લાય
હરિદાસ હરિકૃપા સે, અવસિ ભક્તિ કો પાયા
રામ ચાલીસા જો પઢે રામ ચરણ ચિત લાય
જો ઈચ્છા મનમાં કરે, સકલ સિધ્ધ હો જાય.

No comments:

Post a Comment